MTB Primavera bike

23.03.2024 12:00
PRIMAVERA BIKE 2024
 
slovo pořadatele :Naší snahou je obnovit závod horských kol PRIMAVERA - zahajovací akce sezóny v prvním termínu jara je určena VŠEM, registrovaným i neregistrovaným bikerkám a bikerům, jako ideální svižné rozjetí v nejslunečnější oblasti ČR. Závod se uskuteční v malebné krajině řeky Jevišovky v okolí města Hrušovany a přilehlých obcích, především po pohraničních stezkách.

Vinařský kraj nabízí krásné výhledy na blízké Pavlovské vrchy, ačkoli na samotné trase závodu nenajdete žádné náročné terény a témeř vše se odehrává na rovině.
 
23.3.2024 Jel Petr z BSP vyskoušet nový závod v Hrušovanech n/J. 
 Počasí letní, na sluníčku 27 st. , ve stínu 20st. Sluníčko pražilo jedna báseň. Byla ale hlášená asi v polovině závodu větrná smrsť a to se vyplnilo. Trať dlouhá 55 km s převýšením necelých 170m , slibovala pěkný let. A taky jo. Prvních 30km sem měl průměrnou rychlost 30km/h, A pak to přišlo, ta smršť. Na násypu okolo Dyje , kdy sme valili 35kou, najednou stopka v podobě protivětru, rázem sme jeli 9-11km rychlostí. Masakr. Naštěstí to bylo bez deště, to by byla konečná.
  Závodníků se sešlo 90, Petr zkončil 42, v kategorii 5 z 12. Velká konkurence ze Znojma byla. V cíli řízek a mazat domů, páč tam bylo 8 stupňů!  /Petr/